Бжолині віруси поширюються через квітковий пилок



Четвер 30 Гру 2010
Бжолині віруси п

Бжолині віруси поширюються через квітковий пилок

Віруси, які можуть впливати на скорочення медоносних колоній бджіл, поширюються через квітковий пилок. Більше того, ряд диких запилювачів, таких, як джмелі та оси, також можуть стати заражені вірусами.

Деякі дослідження показали, що ізраїльський вірус гострого паралічу (IAPV), вперше виявлений в 2002 році, може сприяти смерті бджіл.

Учені знали, що деякі віруси, якими заражаються колонії бджіл передаються від однієї бджоли до іншої в межах вулика через заражену слину або від інфікованої матки до яєць.

Але як віруси рухалися від вулика до вулика повідомив керівник дослідження Діана Кокс-Фостер, ентомолог Університету штату Пенсільванія.

"Люди підозрювали, що бджоли передають віруси, відвідуючі інші колонії, але не було точно відомо, чи вірус переміщається до інших різновидів комах", - сказала вона.

У окремому експерименті, команда зібрала і дослідила диких джмелів та ос і виявила молекулярне свідоцтво вірусів, які можуть заразити медоносних бджіл.

Коли бджоли із здорового вулика відвідали ті ж квітки, що й раніше відвідали хворі джмелі, колонія заражалася протягом тижня, виявили група досліників.

Кокс-Фостер відзначила, що бджолині віруси в цілому не повинні призвести до летального результату: "Це ніби як застуда. Якщо ви здорові, ви можете не підхопити хворобу від вашого сусіда. Ми повинні знати, чому бджоли більш сприйнятливі до цих вірусів."

Наприклад, інші джерела стресу, такі як пестициди і відсутність гарного харчування, можуть позбавляти бджіл опору від вірусу, сказала вона.

З досліджень можна припустити, що заміна бджіл на інші різновиди для запилювання сільськогосподарських культур в США - не найкращий варіант.

Бджолине запилення становить $ 15 млрд. в доданій вартості врожаю, зокрема за спеціальністю культур, таких як мигдаль й інші горіхи, ягоди, фрукти, і овочі, згідно з даними міністерства сільського господарства США.

Підготовлено за матеріалами National Geographic.

Переглядів: 2115

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії