ЗАСВІЧУВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЛАМПОЧКИ ВІД РУКИ



Вівторок 05 Кві 2011

ЗАСВІЧУВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЛАМПОЧКИ ВІД РУКИ

Обладнання: 1) котушка проводу; 2) сердечник з тонких залізних ізольованих пластин (55—60 шт.); 3) кільце з проводу діаметром 300 мм з двома електричними лампочками від кишенькового ліхтарика; 4) джерело змінного струму на 40—50 в; 5) два довгих з'єднувальних проводи; 6) бавовняний шнур; 7) рубильник; 8) стілець.

До передпліччя руки, покритої рукавом або великою носовою хусточкою, бавовняним шнуром прив'язують залізний сердечник з тонких залізних пластин (200 X X 25 мм), складених докупи. На руку з сердечником надівають котушку проводу з двома довгими тонкими провідниками, сполученими через рубильник з джерелом змінного струму на 40—50 в. Котушку прикріплюють і надівають халат з довгими рукавами.

Виконавця досліду садять на стілець І говорять про його незвичайні, чарівні руки. Підносять кільце з лампочками І надівають йому на одну або обидві простягнуті руки. У цей момент вмикають джерело змінного електричного струму і гасять світло. Лампочки, прикріплені до кільця, засвічуються від руки.

Після закінчення досліду виконавець повинен іти так, щоб не видно було підведених до нього з'єднувальних проводів (можна закрити сцену або погасити світло).

Електричні ламлочки засвідчуються через те, що в них проходить індукційний струм, який виникає в замкненому колі витків кільця, на якому закріплені лампочки, коли котушку з сердечником приєднують до джерела змінного електричного струму.

Сердечник можна виготовити з залізних дротинок, покритих лаком. Діаметр котушки залежить від товщини сердечника і товщини руки виконавця досліду. Можна, наприклад, виготовити котушку завдовжки 130—140 мм з 600 витків із внутрішнім діаметром 90 мм, узявши провід діаметром 0,8 мм.

Струм напругою 30—40 в беруть від автотрансформатора, увімкненого в електроосвітлювальну сітку.

Кільце з лампочками виготовляють з 40—50 витків-проводу діаметром 0,8 мм. Діаметр кільця 300 мм. Витки обмотують червоною стрічкою, а до кінців проводу припаюють паралельно дві лампочки від кишенькового ліхтаря і розміщують їх одну від одної на відстані поло- . вини кільця.

Переглядів: 3373

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії