Маршрутизатор є центром мережі



Четвер 08 Вер 2011

Маршрутизатор є центром мережі

Типові користувачі можуть не знати про присутність численних маршрутизаторів у своїй мережі або в Інтернеті. Користувачі очікують, щоб мати можливість доступу до веб-сторінок, відправлення електронної пошти, а також завантажувати музику. Тим не менш, мережеві професіонали знають, що це маршрутизатор, який відповідає за пересилання пакетів з мережі до мережі, з початкового джерела в кінцевий пункт призначення.

Маршрутизатор для з'єднання декількох мереж. Це означає, що він має декілька інтерфейсів, що кожен належать іншій мережі IP. Коли маршрутизатор отримує IP-пакети на одному інтерфейсі, він визначає, який інтерфейс використовувати для передачі пакета на місце призначення. Інтерфейс, який маршрутизатор використовує для передачі пакета може бути мережа кінцевого пункту призначення пакета (мережа з IP-адреси призначення цього пакета), або він може бути підключений до мережі іншого маршрутизатора, який використовується для досягнення мережі призначення.

Кожна мережа, яка підключається до маршрутизатора як правило, окремий інтерфейс. Ці інтерфейси призначені для підключення поєднання локальних мереж (LAN) і глобальних мереж (WAN). Локальні мережі, як правило, Ethernet мереж, які містять пристрої, такі як комп'ютери, принтери та сервери. Глобальні мережі використовуються для підключення мереж на великій географічній області. Наприклад, підключення до глобальної мережі зазвичай використовується для підключення локальної мережі до інтернет-провайдера (ISP) мережі.

На малюнку ми бачимо, що маршрутизатори R1 і R2 відповідає за отримання пакетів в одній мережі і пересилки пакетів з іншої мережі до мережі призначення.



Переглядів: 2907

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії