Маршрутизатор Компоненти та їх функції



Середа 14 Вер 2011

Маршрутизатор Компоненти та їх функції

Як комп'ютер, маршрутизатор також включає в себе:

Центральний процесор (CPU)

Оперативної пам'яті (RAM)

Read-Only Memory (ПЗУ)


Процесор

Процесор виконує інструкції операційної системи, такі як ініціалізація системи, функції маршрутизації і функції перемикання.

RAM

ОЗУ зберігає інструкції та дані, необхідні для виконання центральним процесором. ОЗУ використовується для зберігання таких компонентів:

Операційна система: Cisco IOS (Internetwork Operating System) копіюються в оперативну пам'ять під час завантаження.

Запуск файлу конфігурації: Файл конфігурації, що містить команди конфігурації, що маршрутизатор IOS в даний час використовує. За небагатьма винятками, всі команди налаштовані на маршрутизаторі зберігаються в поточний конфігураційний файл, відомий як running-config.

Таблиця IP-маршрутизації: Цей файл зберігає інформацію про безпосередньо пов'язані і віддаленні мережі. Він використовується, щоб визначити найкращий шлях для пересилки пакету.

ARP-кеш: Цей кеш містить адреси IPv4 на відображення MAC адреси, похожие на кеш ARP на ПК. Кеш ARP використовується на маршрутизаторах, які мають LAN інтерфейси, такі як інтерфейси Ethernet.

Ємність буфера пакетів: пакети тимчасово зберігаються в буфері, отримані від інтерфейсу або до їх виходу на інтерфейс.

ОЗУ енергонезалежної пам'яті втрачає його вміст, коли маршрутизатор вимкнений або перезавантажений. Тим не менш, маршрутизатор також містить ПЗУ, флеш-пам'яті і NVRAM.

ПЗУ

ПЗУ є формою постійного зберігання. Cisco пристрої використовують ПЗУ для зберігання:

Інструкцій завантаження

Діагностичне програмне забезпечення

Зменшену версію IOS

ПЗУ використовує прошивку, що є програмним забезпеченням, впроваджений всередині інтегральної схеми. Прошивка включає в себе програмне забезпечення, як правило, не повинні бути змінені або оновлені, наприклад, завантаження інструкції. Багато з цих особливостей, в тому числі програмного забезпечення ROM монітор, буде обговорюватися в більш пізній час. ROM не втрачає його вміст при перевантаженні або виключені.

Флеш-пам'ять

Флеш-пам'ять є енергонезалежною пам'яттю комп'ютера. Флеш-пам'ять використовується в якості постійного сховища для операційної системи Cisco IOS. У більшості моделей маршрутизаторів Cisco, IOS постійно зберігається у флеш-пам'яті і копіюються в оперативну пам'ять під час завантаження, де потім виконується центральним процесором. Деякі старі моделі маршрутизаторів Cisco IOS запускаються безпосередньо з флеш-пам'яті. Флеш складається з SIMMs або PCMCIA-карт, які можуть бути оновлені для збільшення обсягу флеш-пам'яті.

Флеш-пам'ять не втрачає свого вмісту, коли маршрутизатор вимкнено.

NVRAM

NVRAM (енергонезалежна пам'ять) не втрачає інформацію при виключенні живлення. Це на відміну від найбільш поширених форм оперативної пам'яті, таких як DRAM, яка вимагає постійного енергозабезпечення для підтримки своєї інформації. NVRAM використовується Cisco IOS в якості постійного сховища для завантаження файлу конфігурації (startup-config). Всі зміни у конфігурації зберігаються в running-config файлі в пам'яті, і за рідкісним винятком, здійснюються негайно IOS. Щоб зберегти ці зміни у разі маршрутизатор перезавантаження або відключення живлення, running-config повинен бути скопійований в NVRAM, де він зберігається у вигляді startup-config файлу. NVRAM зберігає свій вміст навіть тоді, коли маршрутизатор перезавантажується або вимкнений.

ПЗУ, ОЗУ, NVRAM, і флеш обговорюються в наступному розділі, який представляє IOS і завантаження системи.

Більш важливо для мережевого адміністратора зрозуміти функції внутрішніх компонентів маршрутизатора, ніж точне розташування цих компонентів всередині конкретного маршрутизатора. Архітектура буде відрізнятися від моделі до моделі.



Переглядів: 3485

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії