Кінець епохи IPv4



Середа 18 Січ 2012

Кінець епохи IPv4

Провідні інтернет компанії оголосили 6 червня 2012 Всесвітнім днем ​​запуску IPv6. Всі компанії, що беруть участь у події пообіцяли підтримку IPv6 на своїх основних сайтах з цієї дати. Серед таких компаній - Facebook, Google, Microsoft Bing і Yahoo, повідомляє BBC News.

Кожному пристрою, підключеного до інтернету, відводиться свій IP-адресу (internet protocol address), який представляє собою набір цифр, який дозволяє іншим пристроям розпізнавати, звідки прийшли дані і куди вони повинні бути спрямовані. IPv4 система містить близько 4 млрд IP-адрес. Зростання числа смартфонів, ПК та інших пристроїв у мережі привіт до того, що ICANN вже передав останні набори адрес регіональним реєстраторам. Таким чином виникла необхідність переходу на новий протокол IPv6, який пропонує вже близько 300 млн адрес на кожного жителя Землі. За словами експертів, новий стандарт зможе забезпечити необхідну кількість адрес для осяжного майбутнього.

IPv6 не сумісний з IPv4, тому для переходу потрібно замінити старе обладнання новим. Інтернет-провайдери, які беруть участь у події, обіцяли, що до дати запуску у них буде підключено не менше 1% абонентів по протоколу IPv6. Виробники мережного обладнання Cisco та D-Link кажуть, що їхня мета - переклад всіх своїх продуктів для маршрутизації на протокол IPv6.

Віце-президент Facebook Джей Періх (Jay Parikh) сказав, що перехід на IPv6 є важливим кроком для підтримки мережі в робочому стані і для забезпечення можливості людям залишатися онлайн за умови постійного зростання числа різних пристроїв.

Нагадаємо, що 8 червня 2011 відбувся пробний перехід на протокол IPv6. Ініціатива переслідувала дві мети: перевірити роботу нових технологій і привернути увагу громадськості до необхідності переходу на новий протокол.

Переглядів: 1636

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії