НА ЩО У ЄВРОПІ ДОСИТЬ 20 ЄВРО



Четвер 04 Жов 2012

НА ЩО У ЄВРОПІ ДОСИТЬ 20 ЄВРО

Виявилося, що на цю суму в Португалії можна випити в п'ять разів більше кави, ніж у Греції, і в три рази більше пива, ніж у Словаччині. А за сиром Камамбер краще відправляти до Бельгії - там його можна купити в два рази більше, ніж в Словенії.

Щоб показати різницю в цінах на одні й ті ж товари в 17-ти країнах єврозони, репортери журналу Business Insider провели иссл едованіе, в якому спробували купити товарів на 20 євро.

У результаті виявилося, що пити каву в Португалії набагато дешевше, ніж, наприклад, у Греції. Журналісти стверджують, що на Піренейському півострові на ці гроші можна випити 35 чашок кави, тоді як на Балканському - тільки сім. Там же, в Португалії, в барі можна дозволити собі набагато більше пива, ніж у Словаччині. Навіть з купівлі червоного вина Португалії немає рівних, вона випереджає Італію по доступності мінімум в чотири рази.

Якщо ж відправлятися за пивом в супермаркет, то краще це робити у Словаччині, де на 20 євро можна придбати цілих 20 літрів. Для порівняння, в Італії на ту ж суму купити вийде не більше 6 літрів.

Любителям сиру Камамбер набагато вигідніше відвідувати магазини Бельгії, ніж у Словенії, де ціни в два рази вище (3 кг проти 1,6 кг).

Оливкова олія набагато дешевше в Іспанії, ніж в Словенії. При бажанні максимально розумно витратити 20 євро на цей продукт, краще віддати перевагу 7 літрів іспанського віджимання двом літрам конкурента.

Найдешевший чай - на Мальті, де за 20 євро можна придбати 704 пакетика, що набагато вигідніше цін в Австрії (242 пакетика). На Мальті ж був відзначений і найнижчий рівень вартості друкованих видань - 30 газет проти, наприклад, 11 газет на Кіпрі. Втім, дешевше всього газети в Британії, яка не входить в зону євро.

У громадському транспорті найвигіднішою залишається Словаччина, де на двадцятку можна купити 7-8 квитків. В Ірландії цієї суми вистачить лише на дві поїздки.

Найбільш комфортною для курців є Естонія. За 20 євро можна з легкістю купити 10 пачок сигарет, в той час як в Ірландії - не більше 2 або 3.

Ірландія взагалі виявилася найдорожчою країною в зоні євро: там, наприклад, на 20 євро можна купити всього 7 упаковок яєць, тоді як на Мальті - 16.

Якщо ж за покупками ви вирішили відправитися на таксі, то лідером по вигоді є все та ж Португалія. За 20 євро таксисти люб'язно відвезуть в будь-яке місце в межах 23 км, в той час як в інших країнах-конкурсантів доведеться розраховувати не більше ніж на 7,2 км.

Тим не менш, найдешевше таксі виявилося в Болгарії, яка не входить в зону євро: за 20 євро там можна проїхати майже 70 км

Переглядів: 1699

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії