ЯКЩО В КИШЕНІ ТІЛЬКИ 100 ЄВРО



П'ятниця 05 Жов 2012

ЯКЩО В КИШЕНІ ТІЛЬКИ 100 ЄВРО

Експерти туристичного порталу Tripomatic розрахували, скільки днів турист зможе прожити на 100 євро в різних містах світу. Виявилося, що за один повноцінний обід в Осло можна три дні добре харчуватися на індійському Гоа, а один обід в Бангкоку по сумі буде приблизно дорівнює склянці газованої води в Римі ....

Ісландський Рейк'явік виявився «найдорожчим» містом, згідно рейтінгу, складеним порталом Tripomatic.com. Рейтинг розраховувався, виходячи з ситуації, коли у туриста в кишені тільки 100 євро. У результаті виявилося, що на ці гроші мандрівник не зможе прожити в Рейк'явіку навіть добу, у той час як у столиці України даний показник доходить до 4,1 дня.

Абсолютним лідером рейтингу став індійський Гоа, де на ці ж 100 євро можна прожити цілих 12 днів.

У списку наведені 40 найбільш популярних у туристів міст світу, в яких автори дослідження порівнювали середні ціни на житло, їжу, і транспорт. Найдорожчим з пунктів витрат у Рейк'явіку стали транспорт (більше 30 євро) і «головна визначна пам'ятка» Blue Lagoon (35 євро), у той час, як їжа і готель виявилися одними з найвигідніших серед трійки лідерів - 23 і 20,35 євро відповідно .

Другим в цьому рейтингу став норвезький Осло, у якого відзначений найвищий мінімум цін за проживання. Ніч в Осло на людину обійдеться мінімум в 30,07 євро. Крім того, норвезька столиця стала абсолютним лідером за цінами на їжу. Цей пункт перевершує показник Рейк'явіка майже в два рази - 42,38 євро в день.

Не дозволили норвезькій столиці стати лідером цього сумнівного рейтингу мінімальні витрати на транспорт в 10,25 євро в день, а також вартість відвідування головної визначної пам'ятки міста Viking Ship Museum, що склала 8,15 євро. Останні два показники виявилися мінімальними серед трійки лідерів. В результаті, маючи в кишені 100 євро, прожити туристу в норвезькій столиці можна не більше 1,11 дня.

Замкнула п'єдестал пошани з показником 1,2 дня італійська Венеція, розподіл витрат у якої виявилося найбільш рівномірним. Так за ліжко в «місті на воді» доведеться викласти не менше 20 євро. Аналогічна і мінімальна ціна за транспорт. Квиток Venice museum pass обійдеться в 18 євро, а поїсти в знаменитому місті можна як мінімум за 25 євро.

Наступний європейське місто, на п'ятому місці, Лондон з показником 1,28 дня. Далі на 8 місці розмістився Рим, в якому на 100 євро можна прожити 1,44 дня, а замкнув десятку Амстердам з показником 1,56 дня.

Цікаво, що звично дорогою Париж виявився «нижче» Риму і зайняв 13 місце. На думку експертів, на 100 євро там можна нормально прожити 1,67 дня.

Приблизно такий же показник і у Москви (1,68), яка знаходиться на 15 місці.

Першим містом, в якому туристові 100 євро вистачить більше, ніж на 2 доби, став Берлін (2,01), що зайняв 21 місце. 2,56 дня на ці гроші можна провести в Стамбулі (26 місце), а в що зайняла 29 місце Празі майже три доби (2,99).

Найдешевшим в Європі з досліджуваних міст визнаний Київ. Експерти з'ясували, що в столиці України на 100 євро турист зможе перебувати більше 4 діб (4,1).

Таким чином, виходячи з отриманих результатів, можна сказати, що 1 обід в Осло обійдеться в суму, приблизно рівну 3 днях повноцінного харчування на індійському Гоа, який став абсолютним лідером рейтингу із загальним показником майже в 12 днів проживання на 100 євро. У теж час один обід в Бангкоку по сумі буде приблизно дорівнює склянці газованої води в Римі, а 1 поїздка на венеціанської гондолі дорівнює 20 дням користування громадським транспортом у Києві.

Переглядів: 2371

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії