ПАРАФІНОВА ГОЙДАЛКА



Вівторок 29 Бер 2011

ПАРАФІНОВА ГОЙДАЛКА

ПАРАФІНОВА  ГОЙДАЛКА

Обладнання: 1) парафінова довга свічка; 2) аркуш паперу; 3) дві підставки; 4) дві канцелярські шпильки; 5) мідна дротина діаметром 1 мм; 6) дві паперові фігурки; 7) сірники.

Свічку, зрізану навкіс з обох кінців, протикають посередині двома шпильками перпендикулярно до її довжини. На стіл, застелений папером, кладуть дві підставки, а на них — свічку із шпильками.

Свічку встановлюють так, щоб вона була в рівновазі, переставляючи шпильки або збільшуючи зріз одного чи ' другого кінця. Запалюють свічку з обох кінців, обпаливши заздалегідь гніт. Парафін розплавляється і краплями падає на підстелений папір, а свічка гойдається.

Крапля парафіну відривається спочатку від одного кінця, він стає легший і піднімається вгору, а другий опускається. У цей час крапля відривається від другого кінця, який піднімається вгору, а перший опускається. Можна до свічки за допомогою дротини прикріпити дві ляльки або пташки, вирізані з паперу. Для цього беруть мідну дротину завдовжки 500 мм, діаметром 1 мм і згинають її так, щоб вийшло два кільця. У ці кільця І вставляють свічку. Відстань між кільцями при довжині свічки 300 мм має дорівнювати 80—100 мм, а вільні кінці дротини — 60—80 мм.

Кінці дротини протикають крізь паперові фігурки І заклеюють кусочками паперу, щоб вони не крутилися,-або заздалегідь розплескують кінці дротини.

Висоту фігурок треба брати такою, щоб свічці було де гойдатись, але щоб вона не могла перекинутися навколо осі. Так, при висоті підставок 180 мм для свічки завдовжки 300 мм висота фігурок повинна дорівнювати 150 мм.

Переглядів: 2466

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії