Німецький суд розгляне позов по справі про глобальне потепління



Четвер 07 Гру 2017

Німецький суд розгляне позов по справі про глобальне потепління

Перуанський фермер Саул Лучано Ллюйя (на фото) подав до суду на німецьку енергетичну компанію RWE. Позивач стверджує, що його рідне місто Уарас страждає від викидів вуглекислого газу, що виробляється в тому числі підприємствами RWE. Діяльність компанії, на думку перуанського, веде до глобального потепління і збільшення температури в Андах, що провокує загрозу повеней або зсувів.

 
Суд міста Хамм (Німеччина) порахував, що позов з юридичної точки зору для прийняття його до розгляду. Позивач стурбований тим, що через глобальне потепління знаходиться неподалік від Уарас льодовик почав танути, що загрожує безпеці міста. Перуанець хоче, щоб RWE виплатила 17 000 євро (близько 1,9 млн рублів) на захист Уарас від повеней, а також відшкодувала особисто йому понад 6,3 тисячі євро (понад 440 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), витрачених на захисні заходи.

«Навіть люди, які діють відповідно до закону, повинні нести відповідальність за шкоду, яку завдають чужому майну», - відзначили в суді. Тепер належить визначити внесок відповідача в ланцюжок подій, про які йде мова. Саул Лучано Ллюйя посилається на дослідження клімату 2013 року, згідно з яким RWE несе відповідальності за 0,5% викидів вуглекислого газу в світі з початку індустріалізації.

Неурядова організація Germanwatch, яка підтримала перуанці, вважає позов «історичним», наполягаючи на тому, що енергетичні гіганти повинні нести відповідальність за викиди парникових газів, а також вживати заходів, спрямовані на усунення негативних наслідків.

У свою чергу компанія RWE наполягає на тому, що позов є необгрунтованим, і стверджує, що одна компанія не може нести відповідальність за зміни клімату на планеті. Також RWE нагадує про заходи, які вживає для скорочення викидів вуглекислого газу.

Переглядів: 2368

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії