Діафрагма таза: забуте вміння не підтискати хвіст



Субота 09 Гру 2017

Діафрагма таза: забуте вміння не підтискати хвіст

Останнім часом я приділяю більшість часу біомеханіки, здорової поставі і питання, як же рух впливає на наше тіло з урахуванням сили тяжіння.

Дослідження за останні пару років показують, що то як ми рухаємося, надає на нас не тільки механічна дія, як вважалося раніше, а й викликають біохімічні зміни на клітинному рівні, змінюючи нас зсередини.

Цей процес адаптації організму і його формування під впливом рухів, називається механотрансдукціей.

Ми живемо в світі, який змушує нас весь час сидіти, «підібгавши під себе хвіст». Меблі, на якій ми сидимо цілими днями, оптимізована для комфорту і зручності, але найчастіше за все вона ергономічно не адаптована для здоров'я діафрагми таза. Хто взагалі про це замислюється?

Існує поширений міф, що проблеми з діафрагмою таза - це природний наслідок вагітності та пологів, або, у чоловіків, - старіння. Але ми рідко намагаємося пошукати причину трохи глибше, в тому, як ми живемо і як ми рухаємося.

Чи відомо вам, що анатомічна функція того, що залишилося нам від хвоста, полягає ще й у тому, щоб контролювати відкривання і закривання виходу з малого таза. Якщо подивитися на собаку або інше хвостате тварина, можна помітити, що вони тримають хвіст сторчма, весело їм помахав, якщо настрій хороший. Це його положення «за замовчуванням». Якщо ви бачите, що собака опустила хвіст і стиснула його між задніх ніг, то, як правило, це знак того, що собака в стані тривоги, і її тазовий діафрагма так само напружена, як і весь інший організм, що реагує на небезпеку.

Хоча нам у вигляді куприка залишився лише невеликий відрізок того, що колись було повноцінним хвостом ссавця, веде він себе точно так само. У піднятому стані він відкриває вихід з малого таза, в стиснуті - закриває його, стискаючи тазову діафрагму.

Собака з підібраними хвостом відповідає вашій позі сидячи на п'ятій точці з опорою на спинку крісла або дивана. Якщо в день ви проводите в такій позі багато годин, діафрагма таза не має можливості розслабитися і дати м'язових волокон розправитися на повну довжину, яка досягається в стані спокою. Тому вони поступово коротшають.

У книзі Pelvic Powers ( «Сила чресел») Ерік Франклін порівнює природний рух тазу з повітряним змієм. Коли ви встаєте, діафрагма таза піднімається і звужується так само, як злітає повітряний змій. Коли ж ви сідаєте (НЕ підгортаючи хвіст, використовуючи сідничні кістки), діафрагма таза розширюється, розправляючись на повну довжину, що схоже з опускається повітряним змієм, теж відкривається при приземленні.

Переглядів: 2351

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії