Щоденник мами: поради оточуючих і урок 8-ми річної дівчинки



Неділя 10 Гру 2017

Щоденник мами: поради оточуючих і урок 8-ми річної дівчинки

Як часто протягом дня ви отримуєте поради? Раз, два, десять? Я отримую їх на кожному кроці.
Тоді, коли зустрічаю на вулиці сусідку і вона, з посмішкою оглядаючи мою дочку, констатує: «Танечке потрібен братик або сестричка, найкраща різниця між дітьми до п'яти років». Я стою, посміхаючись, і думаю про те, що ледве зводжу кінці з кінцями, що насилу вийшла на роботу після декрету і з чоловіком стосунки «не дуже».

Моє мовчання не береться до уваги, сусідка вже розповідає історії з життя, намагаючись переконати мене в правильності своєї думки.

Або тоді, коли відбувся, авторитетний родич на сімейній вечері віщає: «Скільки можна займатися дурницями? Кидай цю свою роботу і йди в ІТ. Там хоч гроші платять, а то дурня валяєш ». А я думаю, як ненавиджу комп'ютери і мрію про те, щоб кожна дитина мала найкращий день народження в світі. Щоб потім через сорок років він з теплом і радістю згадував своє дитинство, витягаючи з загашників пам'яті щасливі моменти. Для цього я і сиджу днями в цьому моєму маленькому офісі, надуваючи кулі і придумуючи сценарії дитячих свят.

    
Мені не вистачає сміливості або впевненості в собі для того щоб вказати на нетактовність, я починаю виправдовуватися і викручуватися, знаходити відмовки, а іноді і просто брехати.
Чому це? Чому у нас прийнято давати поради всім, кому завгодно, без запиту на цей самий рада? Чому у відповідь прийнято дякувати або виправдовуватися? При цьому апріорі вважається, що радить робить це з добрими намірами, від чистого серця і з висоти свого досвіду. Тільки іноді його й немає ніякого, цього досвіду, та й уміння відчути ситуацію теж немає. Є тільки бажання нав'язати іншому свою точку зору і слабке відчуття особистих кордонів іншої людини.

Можливо, справа не в порадниках, а в тобі самому. У нерозумінні власної цінності, в невпевненості в собі. Але ж кожен з нас цінний спочатку. Без застережень на «тому що» ..

Найкращий урок по правильному взаємодії з порадниками дала мені моя восьмирічна дочка.

Крутись перед дзеркалом, вона розглядала своє відображення, одягнене в жовту сукню, зелені колготи і коричневі черевики, будучи явно задоволеною. Я підійшла і, зрозуміло, без злого умислу, зробила все, як описано вище: «Одягни бежеві колготи, ці сюди не йдуть», - сказала я, піднімаючи брови, і у відповідь почула безапеляційне: «Напевно, мам, але сьогодні я хочу піти в зелених! ». Дитина навіть не задумався над своєю відповіддю, а моє бажання нав'язати своє бачення, кануло в лету.

У цей момент я подумала про те, що кожен з нас повинен пройти свій шлях усвідомлення правильності речей. Такий собі «шлях героя». Поняття помилки, потреби або недоречності дуже відносно. Для того щоб зробити правильні для себе висновки, треба прожити багато різних ситуацій, помилитися, впасти, піднятися, почати спочатку. Отримати свій унікальний досвід. Зрозуміти, що саме необхідно вам, що ви відчуваєте від чого буваєте щасливі або нещасні. Ніхто не має права вирішувати за вас, що краще, корисніше, вигідніше. Лише ви! Це ваше життя і ваш вибір. Давайте будемо пам'ятати про це! І тоді в потрібний момент буде сміливість відповісти: «Можливо, Ви й праві, але поки я залишуся при своїй думці!».

Упевненості вам в собі і своїх діях!

Переглядів: 2479

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії