«Зеркалка» в кишені: 7 смартфонів з кращими камерами



Понеділок 11 Гру 2017

«Зеркалка» в кишені: 7 смартфонів з кращими камерами

Ви коли-небудь бачили Windows 9? Ось і iPhone 9 теж не побачите: разом з плановими «вісімками» Apple оголосила про вихід «десятки» - iPhone Х (в назві X означає число 10, а не букву ікс). По-перше, це красиво. А по-друге, так корпорація відзначає своєрідний ювілей: телефону, придуманому Стівом Джобсом, в цьому році виповнюється рівно 10 років.

За минулі роки смартфони еволюціонували з експериментальної новинки (в 2007-му багато ділків ніс від тачскрін) в по-справжньому потужні кишенькові комп'ютери. При цьому пішла по-своєму мила епоха різноманітності: Інтернет змусив все «трубки» перетворитися в чорні прямокутники. Втім, незважаючи на зовнішню ідентичність, між смартфонами йде спекотна конкуренція. Наприклад, у кожного виробника свій погляд на ідеальні знімки і, відповідно, на те, якою має бути найкраща на світі камера.

 З чого можна вибрати

Початок продажів iPhone Х в Росії заплановано на 3 листопада, а можливість оформити попереднє замовлення повинна з'явитися в п'ятницю, 27 жовтня. Але, мабуть, пощастить не всім - у Apple, як пишуть в ЗМІ, проблеми з поставками дисплеїв, через що «десяток» в перший час вистачить не всім. Хоча це пахне продуманої провокацією - надто вже давно світ не бачив черг за «яблучної» продукцією. У будь-якому випадку чекати появи «десятки» на прилавках, щоб оцінити можливості її камери, необов'язково, так як ця частина «заліза» новинки ідентична iPhone 8 Plus, який вже встигло оцінити техносообщество.

 Основна камера нового смартфона Apple здвоєна, на 12 Мпк. При цьому число мегапікселів сьогодні вже не є вирішальним фактором в гонитві за якістю знімків - куди важливіше розмір кожного пікселя і технології обробки «сирих» знімків. І тут Apple робить ставку на приємні доповнення ніби портретного світла, коли особа на фото підсвічується немов в студії з професійним світлом. Ще одна фішка - відеозйомка в уповільненому режимі, коли в секунду вміщаються 240 кадрів. Для тих же, хто не прив'язаний до продукції Apple або хоче принципово іншого фотоопита, «Вокруг света» підібрав кілька альтернативних рішень в залежності від того, що користувач шукає в камері смартфона.


Штучний інтелект (представник - Google Pixel 2)

Стратегія Google, з якою корпорація хоче захопити світ. Один з інструментів - оновлений смартфон Pixel 2. У нього далеко не найпотужніше «залізо» (один об'єктив на 12 Мпк), але обробкою знімка займається автоматика, з усією міццю ресурсів пошукача.

 Наприклад, для створення модного ефекту боке (художнє розмиття заднього фону) більшість марок смартфонів використовують дві камери, причому одну - для визначення відстані до об'єктів в кадрі. Pixel 2 це не потрібно - штучний інтелект сам розуміє, як зробити «красиво».


Акцент на відео (представник - LG V30)

V30 - другий флагман південнокорейської марки з лінійки V. Тут компанія дозволяє собі поекспериментувати: наприклад, «заточити» можливості камери під зйомку і редактуру відеороликів «на коліні». Або зробити об'єктиви камери зі скла, що обіцяє більш деталізовану картинку.

 В основній камері комбінують два фотомодуля: звичайний і ширококутний. Останній відмінно знімає природу і будівлі, коли треба захопити весь об'єкт. При цьому за округлені краї знімка (дисторсію) можна не хвилюватися - апарат сам зробить їх рівними.

Інша особливість V30 - це один з двох смартфонів на ринку, у яких світлочутливість фотосенсора має значення f / 1,6. (Чим воно менше, тим краще). На практиці це означає, що камера вловлює на 25% більше світла, ніж при f / 1,8, а отже, ваші шанси зняти щось вартісне в темряві збільшуються.


Розваги (представник - Sony Xperia XZ)

Оптика в камерах Sony традиційно сильна. Чи не зраджують традиціям і інженери. Так, в лінійці XZ немає трендових здвоєних камер - на вас як і раніше дивиться один-єдиний вічко об'єктива на 19 Мпк. Але головне тут криється всередині.

  Наприклад, сенсор Motion Eye з власною пам'яттю, яка потрібна, щоб почати фіксувати те, що відбувається ще до спуску затвора. Є у Sony і режим сповільненої зйомки, причому перевершує аналог від Apple в чотири рази: 960 кадрів в секунду проти 240.

А ще тут є ігри з доповненою реальністю. Можна відзняти людини, обійшовши його по колу з камерою, і отримати на виході анімований бюст - готову модель для 3D-друку.

Деталізація (представник - Huawei Mate 10 Pro)

Якщо говорити про технічну оснащеність, то свіжий продукт китайської Huawei обходить конкурентів, принаймні по цифрам. Усередині дві основні камери від німецької Leica: одна - кольорова на 12 Мпк, друга - чорно-біла на 20 Мпк. Чому чорно-біла? Щоб деталізувати чіткість, глибину і контраст знімка, в той час як начинка смартфона об'єднає зображення з обох камер і видасть оптимізований результат. Mate 10 Pro - другий і поки останній апарат на ринку, світлосила оптики якого дорівнює значенню f / 1,6.


Зовнішні аксесуари (представник - Motorola Z2 Play)

«Своя» камера у Motorola непогана, але скоріше з середнячків: у неї теж два об'єктива по 12 Мпк і апертура зі значенням f / 1,7. Але до всіх моделей лінійки Moto можна під'єднати зовнішній аксесуар, наприклад фотомодуль. Подібний гаджет в Motorola створили спільно з не розкрученим німецьким брендом Hasselblad. У додатку є матриця на 12 Мпк, а також 10-кратний оптичний зум, що витягає апарат на рівень колись популярних цифрових «мильниць», але з сучасними можливостями.


Селфі (представник - Nokia 8)

Сьогодні брендом, колись належали фінам і займав бόльшую частина ринку стільникових телефонів, володіють китайці - компанія HDM Global. Яка і намагається відродити колишню славу «Нокії».

В Nokia 8 традиційно продовжують ставити оптику від Carl Zeiss (і тут Німеччина). Відмітна особливість «вісімки» - в ній цілих три фотомодуля, кожен по 13 Мпк, включаючи фронтальний, на який, як повелося, роблять Селфі. Технообзори свідчать, що такий хід виявився виграшним.

Більш того, ви можете знімати одночасно на основну і фронтальні камери, отримуючи своєрідний режим «360 градусів». Справді, хіба мало ситуацій, коли хочеться показати не тільки подія, але і вашу на нього реакцію?

Переглядів: 2251

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії