4 небезпечні фрази, які блокують роботу мозку



Понеділок 11 Гру 2017

4 небезпечні фрази, які блокують роботу мозку

Є кілька фраз, які блокують наш мозок. Вони кодують на бездіяльність, дають установку, що більше не потрібно думати, шукати рішення. На жаль, ми використовуємо ці словосполучення досить часто, не розуміючи, наскільки це небезпечно. Однак нейропсихології застерігають: потрібно позбавлятися від цієї звички. Розповімо, що це за фрази.

ФРАЗА 1. «У мене слабке здоров'я»

Пам'ятайте, що абсолютно здорових людей не існує. Справа не в тому, скільки у вас сил, а в тому, як ви їх використовуєте. Одна людина, у якого всього одна рука, чудово грає в гольф; і він каже: «Одна рука плюс правильне ставлення - це набагато більше, ніж дві руки плюс помилкове ставлення».

Якщо вам здається, що у вас дуже слабке здоров'я, для початку навчитеся керувати своїми емоціями. Як пише доктор Шиндлер у своїй книзі «Як жити 365 днів у році», сьогодні три з чотирьох лікарняних ліжок зайняті жертвами емоційно обумовлених захворювань.

ФРАЗА 2. «Мені не вистачає мізків»

Якщо вам здається, що ви не достатньо розумні, прийміть до відома, що стиль мислення набагато важливіше, ніж показник IQ (коефіцієнт інтелекту, який визначається тестами). Іншими словами, важливий не рівень інтелекту як такої, а то, наскільки ефективно ви його використовуєте. Здатність наполегливо і старанно працювати над будь-яким завданням, навіть самої рутинної, коштує набагато дорожче, ніж ледачий мозок з великим потенціалом.

Зіткнувшись з новим завданням, подумайте, які ваші сильні якості допоможуть її вирішити. Спосіб можна знайти завжди. І у всіх він буде свій. Довіряйте собі і намагайтеся дивитися на світ позитивно, тому що психологічний настрой на 90% визначає успіх.

ФРАЗА 3. «Я занадто старий (молодий)»

До віковим відмовок вдаються тисячі людей різного віку, щоб виправдати своє посереднє існування. Але в житті є багато прикладів успішних історій, які почалися в більш ніж зрілому віці. Наприклад, відома американська художниця Анна Мері Робертсон Мозес почала малювати в 70 років, коли поховала чоловіка. Через 10 років пройшла її перша персональна виставка. У 90 років тільки за один рік вона заробила більше, ніж за все своє життя. Зверніть увагу: вона почала свою кар'єру в 70 років.

Якщо вам здається, що у вас «не той вік», порахуйте, скільки продуктивних років у вас попереду. Якщо вам 30, то вас оживають 80% продуктивного життя; якщо вам 50, то 40%. Цілих 40%, це ж дуже багато! Пам'ятайте - почати займатися улюбленою справою ніколи не рано і ніколи не пізно.

ФРАЗА 4. «Мені завжди не щастить»

Везіння не випадково. Якщо пильно поглянути на яке-небудь «везіння», завжди можна розгледіти підготовку, планування і певний образ думок, які привели людини до успіху. Розвивайте в собі якості, які потрібні для перемоги, ведіть себе як переможець, і незабаром вам пощастить.

Переглядів: 1565

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії