НАВІЩО потрібні дитячі інфекційні захворювання



Четвер 18 Січ 2018

НАВІЩО потрібні дитячі інфекційні захворювання

посвячення

Коли людина народжується, то у нього немає ніяких знань. Він відкривається світу, він поступово створює власний імунітет. І це може статися лише в процесі контакту з антигенами - тими самими молекулами, які так відрізняються від його власних.

Саме ця зустріч з своєю протилежністю, через реакцію власного організму і допоможе йому сформувати власну "Я", тобто свою ідентичність.

Протягом усього цього шляху, і особливо тоді, коли «зустріч» буде важкою, дитина буде підхоплювати інфекцію. Найчастіше це будуть захворювання О.Р.З., тобто нежить, фарингіт, отит, ангіна, риніт. Саме на рівні цих органів відбувається зв'язок людини з зовнішнім світом, саме тут будуть відбуватися процеси, що допомагають побудувати власне «Я».

Звертаючись до батьків, я завжди їм говорю: «Батьки, постарайтеся проходити ці етапи спокійно і не давайте їм різні ліки, навіть тоді, коли проходження буде непростим. Від вас вимагається лише власну присутність поруч з хворим. Надайте організму самому побороти інфекцію. Захворювання О.Р.З. допомагають дитині придбати загальні пізнання, в той час як інші дитячі захворювання грають більш специфічну роль. З'являючись на різних етапах розвитку організму, вони необхідні дитині для його власного розвитку, так що їх можна було б назвати "потрібними хворобами".

 

кір

Кір - це та хвороба, яка дає доступ до незалежності, хвороба, яка допоможе керувати процесом пізнання світу.

Малюк перебуває постійно на руках у матері, він пересувається разом з нею і завдяки їй. Мама виявляється посередницею в процесі його ознайомлення з навколишнім світом, він його пізнають через неї. Коли ж він починає ходити, то у нього з'являється самостійність в діях. Кір допомагає йому стати більш незалежним на цьому етапі його розвитку. Завдяки їй він починає бачити світ через призму власних можливостей, а не через батьківську.

Кір сприяє, як правило, більшого прориву вперед, а також і емоційного дозрівання. Розеола - п'ята хвороба, вона має ті ж симптоми, що і кір, але проходить в більш м'якій формі, це як якби було заново проходження через кір, як ніби процес доступу до самостійності вимагав неодноразового «випробування» з метою-знайти автономію.

вітрянка

Це захворювання дозволяє врівноважити нерівномірність емоційних припливів і відливів. Це хвороба "Жана, який плаче і Жана, який сміється", вони-обидва малюки. Новий досвід дозволить виробити певну здатність реагувати на різні ситуації і створити цілу гаму власних емоційних реакцій. "Виграш вітрянки" в тому, що завдяки їй з'являється велика гнучкість в процесах адаптації.

Коли ж складно впоратися з емоцією, тобто «переварити» її стає неможливим, то тоді відбувається блокування та инкапсулирование. Цей процес як би трансформується в деяке уявлення, яке дозволить створити якийсь компенсаторний розумовий підхід, що допоможе прийняти життя таким, яким воно є.

Однак, в глибині душі біль буде залишатися і постійно буде давати про себе знати. Коли - небудь пізніше ця "біль" може вийти на поверхню у вигляді хвороби, в якій буде задіяний той же самий мікроб, що і в вітрянці, як, наприклад, оперізувальний лишай.

Якщо це трапиться, то треба буде задати собі питання: "що це була за стара емоція, якій я коли - то не наважився подивитися в очі і позбутися від неї? Чому через 50 років вона виходить на поверхню? ". Медицині вже давно відомо, що оперізуючий лишай повинен змусити людину знайти більш глибинну проблему, ту саму, яка пов'язана зі старою «неперетравленої емоцією».

 

кашлюк

Ця проблематіка- "любові, яка рятує від смерті". Діти сприймають життя як низку нових подій, а отже і як джерело різноманітних небезпек. Коли дитина боїться померти, то він знає, що лише любов може його врятувати від смерті.

На щастя, він знає, що у нього є любов його батьків. Він повинен це знати і не тільки знати, а й мати. Часом, він її не відчуває в достатній мірі або не має. Тоді, для того щоб отримати цю любов, він повинен привернути до себе увагу батьків. І тоді його девізом стає «під будь-що треба досягти цієї любові». Для того, щоб вирішити проблему і одужати, він повинен відчути любов.

 

краснуха

Краснуха несе в собі зовсім інший зміст. Ця хвороба допомагає звільнитися і звільнити своє оточення від надмірного хворобливого тиску. Коли маленька дівчинка грає в ляльки, то ця лялька стає її річчю і повинна підкорятися всім її бажанням. Ця лялька стає для неї також компенсаторним прийомом, за допомогою якого дівчинка зможе вилити на неї всі свої страхи, тривоги, гнів.

Вона проектує на ляльку всі свої надії і страждання. Під час утробного життя і в ранньому дитинстві дитині необхідно відчувати, що його повністю приймають таким, яким він є, одночасно цим у нього не повинно бути відчуття задушливого бажання заволодіти ним повністю. Так ось, краснуха допомагає перейти від бачення в дитині - об'єкта до бачення в ньому суб'єкта, тобто особистості. Необхідно приймати його таким, яким він є і в той же час не намагатися заволодівати їм повністю.

Коли жінка під час вагітності захворює на краснуху, то хвороба може символізувати патологічну спрагу володіти, спрагу, яка не дає іншому розвиватися. У подібних випадках діти народжуються з фізичними вадами. Перехворіти на краснуху для дитини допомагає самим батькам зрозуміти, що наші діти нам не належать, що нам не належить ні їхнє тіло, ні їх майбутнє. Ми знаходимося поруч з ними для того, щоб дати їм життя з любов'ю.

Переглядів: 4391

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії