ЦІКАВІ ІГРАШКИ



Середа 30 Бер 2011

ЦІКАВІ ІГРАШКИ

ЦІКАВІ ІГРАШКИ

Останнім часом у продажу з'явилися дуже цікаві іграшки, дія яких грунтується на законах фізики.

«Пташка Хоттабича». Ця Іграшка являє собою скляну запаяну ампулу, яка складається з скляної трубки і двох кульок. У нижній кульці трубка доходить майже до дна; половина цієї кульки заповнена рідиною, що легко випаровується. Верхня кулька (голова пташки) і нижня половина дзьоба покриті тонким шаром вати; верхня половина дзьоба і мордочка розфарбовані. Ампула закріплена на осі підставки, яка являє собою лапи пташки.

Перед пташкою ставлять скляночку з водою і мокрим пальцем змочують її голівку. Через випаровування води з вати пара рідини всередині верхньої кульки і в трубці охолоджується, тиск пари значно зменшується, і рідина з нижньої кульки всмоктується в трубку. Центр ваги пташки підвищується, вона нахиляється над скляночкою, ніби п'є воду. У цей момент кінець трубочки висовується з рідини, тиск пари в обох кульках вирівнюється, і пташка повертається в початкове вертикальне положення; але оскільки вона вмочила дзьоб у воду, то процес повторюється. Пташка «литиме» воду доти, поки діставатиме до неї дзьобом.

Іграшка дуже повчальна, бо добре ілюструє охолодження при випаровуванні, зменшення тиску насичуючої пари при охолодженні І зміну положення тіла при переміщенні центра ваги.

«Перебірливий ослик». Ослика зроблено з пластмаси. Голова і верхня щелепа його укріплені на шарнірах. У верхню щелепу вставлений маленький сильний магніт. До ослика додається кільце з магнітом.

При наближенні кільця однойменним полюсом ослик відвертає голову. Якщо піднести кільце різнойменним полюсом, то ослик повертає голову до кільця і піднімає верхню щелепу.

«Ведмідь і пінгвін». Дія іграшки грунтується на взаємодії сильних магнітів, розміщених усередині ведмедя і пінгвіна. При повертанні ведмедя пінгвін крутиться перед ним.

«Балерина і дзеркало». Принцип дії такий самий. При повертанні дзеркала балерина крутиться перед ним.

Переглядів: 4522

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії