Google призначила призовий фонд у розмірі $ 3 млн за злом Chrome OS



Середа 30 Січ 2013

Google призначила призовий фонд у розмірі $ 3 млн за злом Chrome OS

Компанія Google призначила призовий фонд у розмірі 3,14 мільйона доларів за знайдені вразливості в операційній системі Chrome OS на організованому компанією конкурсі Pwnium, який відбудеться в березні в канадському Ванкувері, йдеться в повідомленні компанії.

Google вперше присвячує конкурс Pwnium пошуку вразливостей в Chrome OS: на двох попередніх змаганнях пропонувалося обійти захист браузера Chrome. Призовий фонд буде поділений між конкурсантами, яким вдасться дістати несанкціонований доступ до комп'ютера на базі останньої версії Chrome OS. Атака повинна бути здійснена при перегляді на комп'ютері веб-сторінки, створеної конкурсантом.

В залежності від досягнутого рівня доступу до системи переможці конкурсу отримають 110 і 150 тисяч доларів. "Ми вважаємо, що збільшені суми винагороди відбивають додатковий виклик, пов'язаний з подоланням захисту Chrome OS, у порівнянні з традиційними операційними системами", - говориться в повідомленні компанії.

Конкурс Pwnium відбудеться 7 березня в Ванкувері в ході конференції з інформаційної безпеки CanSecWest. За правилами конкурсу, учасники зобов'язані надати компанії Google опис методики злому і використаних вразливостей системи. Браузер Google Chrome поряд з продуктами інших виробників традиційно стане об'єктом іншого хакерського змагання в рамках CanSecWest - Pwn2Own.

Особливістю Chrome OS є її орієнтація на роботу з онлайн-сервісами, а не з програмами, встановленими на комп'ютер. Перші пристрої на базі Chrome OS - нетбуки компаній Samsung і Acer - з'явилися в 2011 році. Нетбук на Chrome OS незабаром може випустити компанія HP, пише сайт Slashgear.com з посиланням на специфікацію комп'ютера, яка була розміщена на сайті HP, а потім видалена з нього.

Переглядів: 1940

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії