«Розумні» автомобілі Google з'являться у продажу через 3 роки



Вівторок 12 Лют 2013

«Розумні» автомобілі Google з'являться у продажу через 3 роки

Через 3-5 років у продаж можуть надійти «розумні» автомобілі від компанії Google. З такою заявою виступив глава проекту Ентоні Левандовскі на конференції Society for Automotive Engineers у Вашингтоні.
Як повідомляє ExtremeTech, такий прогноз є вкрай оптимістичним, і в дійсності появу «гугломобілей» слід чекати не раніше 2020 року.

Пов'язано це з тим, що в даний час тільки деякі штати США і на деяких ділянках дозволяють корпорації використовувати дані автотранспортні засоби. Тому в майбутньому Google може зіткнутися з проблемою при отриманні дозволу з боку влади.

Крім цього, труднощі можуть виникнути з виробниками (наприклад, Audi, Toyota або Ford), яким на створення повністю нової моделі потрібно в середньому від трьох до семи років, а також з тим, що міністерству транспорту США необхідно буде переконатися в безпеці «розумних» автомобілів, що теж зажадає додаткового часу.

Відзначимо, що за оцінками фахівців, в даний час обладнання, що використовується в «гугломобілях»  (різні сенсори, датчики та відеокамери) коштують більше, ніж машина.

Нагадаємо, в самоврядних автомобілях використовується технологія штучного інтелекту, а також дані від Google Street View і ряду датчиків. Для проведення тестів обрані Toyota Prius і Audi TT. Ці автомобілі вже проїхали більше 1600 кілометрів без участі людини і понад 250 тисяч кілометрів з так званим обмеженим втручанням.

підготовлено за матеріалами КМ.ру

Переглядів: 2076

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії