Акціонери «ВКонтакте» спростували намір звільнити Дурова



Вівторок 01 Жов 2013

Акціонери «ВКонтакте» спростували намір звільнити Дурова

Фонд United Capital Partners ( UCP ), що володіє 48 відсотками акцій «ВКонтакте», не планує домагатися звільнення генерального директора цієї соціальної мережі Павла Дурова. Про це агентство ІТАР - ТАСС повідомляє з посиланням на прес -службу UCP.

Інформація про те, що фонд може ініціювати збори акціонерів для зміни гендиректора, раніше з'явилася в Forbes. В інтерв'ю виданню партнер UCP Юрій Качуро заявив, що нинішній керівник «ВКонтакте» «сам не знає, що він хоче», а на ринку є гідні претенденти на його місце.

Розбіжності з Дуровим у прес -службі UCP коментувати не стали, але підкреслили, що в односторонньому порядку домогтися зміщення гендиректора фонд не може. Це пояснили тим, що крім 12 відсотків акцій «ВКонтакте», що належать самому Дурову, він також за дорученням управляє 39,99 відсотка, якими володіє Mail.Ru Group.

Сам Дуров між тим різко відреагував на критику, що лунає на його адресу з боку UCP. У коментарях для сайту «Цукерберг подзвонить» гендиректор «ВКонтакте» 1 жовтня заявив, що заяви фонду про неефективність його роботи на посаді голови «Вконтакте» є свідомо неправдивими і можуть підпадати під статтю 128.1 КК Росії («Наклеп»).

На тому ж сайті «Цукерберг подзвонить» у понеділок було опубліковано інтерв'ю Юрія Качуро, присвячене розбіжностям між UCP і Дуровим. Зокрема, партнер UCP заявив, що претензії до гендиректора «ВКонтакте» пов'язані з його особистими витратами за рахунок компанії, зневажливим ставленням до акціонерів та співробітникам, а також його роботою над сторонніми проектами. На закінчення інтерв'ю Качуро повторив свою ідею про ймовірну заміну Дурова кимось із присутніх на ринку «талановитих хлопців».

UCP придбав 48 відсотків акцій «ВКонтакте» у квітні 2013 року. У ЗМІ публікувалися повідомлення про політичне підгрунтя угоди: коментатори вказували на зв'язку керуючого партнера фонду Іллі Щербовіча з президентом «Роснефти» Ігорем Сечіним. Дуров ж згодом виступив з критикою на адресу нових акціонерів, заявляючи, що UCP діє «методом погроз і пресингу» і це призводить до звільнення співробітників. Гендиректор стверджував також, що UCP висуває необгрунтовані претензії до обсягу прибутку соцмережі і витрат на розвиток сторонніх проектів.

за матеріалами Lenta.ru

Переглядів: 2660

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії