ОЧИЩЕННЯ ПОВІТРЯ ВІД ДИМУ



Четвер 31 Бер 2011

ОЧИЩЕННЯ ПОВІТРЯ ВІД ДИМУ

Обладнання: 1) мідний вольтаметр; 2) електрофорна машина; 3) хімічний стакан з картонною кришкою; 4) два тонких з'єднувальних проводи; 5) димар і сірники.

Щоб очистити повітря від диму та пилу і щоб добути з нього цінні речовини, які в розпиленому стані у великій кількості містяться в повітрі цехів промислових підприємств, користуються електричним полем високої напруженості. Цей спосіб використовується також для уловлювання з порожньої породи відходів азбесту, який не вдається здобути повністю при первинній переробці руд, в яких він вкраплений (з породи, яку висипають струменем з бункера, найлегші волокнинки азбесту під впливом електричного поля уловлюються в спеціальні резервуари).

Принцип будови промислового електрофільтра можна продемонструвати так. Електроди мідного вольтаметра, показаного на малюнку, сполучають з розведеними в сторони кондукторами електрофорної машини. Поруч з вольтаметром для порівняння ставлять хімічний стакан, накритий куском картону. Обидві посудини наповнюють димом і закривають кришками.

При обертанні електрофорної машини дим у вольтаметрі швидко зникає, бо його частинки заряджаються й осідають на електродах, а в хімічному стакані залишається.

Мідний вольтаметр можна замінити якою-небудь скляною посудиною з ізолюючою кришкою і закріпленими в ній металевими електродами. Якщо кришка скляна, то підвідні проводи можна пропустити між кришкою і стінками посудини.

Один з електродів можна замінити прямою тонкою дротиною, сполучивши її з негативним полюсом машини.

Щоб наповнити посудину димом, роблять димар із скляної баночки з двома трубками і грушею від пульверизатора.

Переглядів: 2684

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії