Іхтіопатологічна лабораторія Державного агентства рибного господарства України, Київ



Іхтіопатологічна лабораторія Державного агентства рибного господарства України, Київ

[en: Ichtyopatological laboratory of the State Agency of Ukraine fisheries]

04050, вул. Тургенєвська, 81, к.14, Київ

[en: vul. Turhenevs'ka, 81, k.14, Kyiv ]

ichthyolab.esy.es/

Графік роботи:

Пн.–Чт.: 9.00 – 18.00

Пт.: 9.00 – 16.45

Обідня перерва: 13.00 – 13.45

Сб., нд.: вихідні дні

Основними напрямками діяльності Іхтіопатологічної лабораторії є:

1. Організація та забезпечення роботи виробничих лабораторій державних рибницьких господарств, а також інших користувачів, здійснення контролю за дотриманням технологічних і ветеринарно-санітарних вимог до відтворення, вирощування, зберігання та реалізації водних живих ресурсів.

2. Вивчення (разом з органами державної ветфітослужби) епізоотичного стану рибницьких та інших господарств, причин захворювань водних живих ресурсів та шляхів поширення збудників.

3. Розробка ефективних екологічно безпечних методів профілактики та лікування хворих риб.

4. Проведення експедиційних і польових досліджень з оцінки контролю стану, вивчення біології та середовища існування водних живих ресурсів.

5. Здійснення контролю за проведенням технологічних заходів при розведенні, вирощуванні, акліматизації, зберіганні риби та інших гідробіонтів у державних рибницьких підприємствах, установах, організаціях.

6. Надання рекомендацій виробничим лабораторіям, суб’єктам державної рибогосподарської діяльності, які є обов’язковими для виконання, щодо профілактики та заходів боротьби з хворобами водних організмів.

7. Проведення передбачених відповідними нормативно-правовими актами заходів, які передбачають своєчасну діагностику, профілактику хвороб риби та інших гідробіонтів.

8. Участь у розгляді проектів, завдань на проектування та будівництво рибницьких господарств, які здійснюють відтворення, вирощування водних живих об’єктів і надання по ним висновків з питань дотримання ветеринарно-санітарних вимог.

9. Проведення гідробіологічних, гідрохімічних, паразитологічних, епізоотологічних, клінічних та інших діагностичних досліджень з метою встановлення діагнозу і розробки відповідних лікувально-оздоровчих заходів.

10. Організація виконання рибницькими та іншими господарствами рибоводно-технологічних та ветеринарно-санітарних вимог при розведенні, вирощуванні та промислі водних живих ресурсів.

11. Проведення за погодженням з Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України та за участю Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів і кормових добавок апробації лікувальних препаратів та деззасобів, визначення ефективних препаратів для лікування хворих риб та водних живих організмів.

12. Розробка рекомендацій з проведення профілактичних, лікувальних та оздоровчих заходів.

13. Внесення пропозицій, в межах компетенції, органам державної ветфітослужби щодо міждержавних перевезень водних живих організмів.

14. Впровадження у практику рибницьких господарств досягнень науки і передового досвіду, пропагування передових методів ведення рибництва та проведення ветеринарно-санітарних заходів.

15. Організація проведення семінарів та стажувань спеціалістів рибницьких господарств з іхтіопатології, гідрохімії, гідробіології.

16. Забезпечення при виконанні робіт взаємодії з органами державної ветфітослужби та природоохоронними відомствами.

17. Контроль виконання суб’єктами рибогосподарської діяльності, у тому числі користувачами, які здійснюють промисел водних живих ресурсів, технологічних та ветеринарно-санітарних вимог.


Місце знаходження


Схожі компанії