В Audi створена автомобільна камера з штучним інтелектом



Четвер 07 Гру 2017

В Audi створена автомобільна камера з штучним інтелектом

Audi на Конференції по нейронних обчислень і машинного навчання (NIPS) в Лонг-Біч (Каліфорнія, США) розповіла про передовий монокамере, яка використовує штучний інтелект для створення високоточних тривимірних моделей навколишнього простору.

Система розроблена фахівцями дочірнього підприємства Audi Electronics Venture (AEV). Основа комплексу - фронтальна камера з кутом огляду близько 120 градусів. Вона робить 15 знімків в секунду з роздільною здатністю 1,3 млн пікселів.

Отримані зображення обробляються нейронною мережею з використанням семантичної сегментації, в ході якої кожен піксель аналізується і розподіляється по 13 класам об'єктів. Це дозволяє системі ідентифікувати і розрізняти інші автомобілі, будови, дорожню розмітку, людей і знаки.

Нейронна мережа виконує і ще одну функцію: вона вирішує завдання по визначенню дистанції. Для цього вибудовується зображення за допомогою ізометричних ліній, що представляють собою віртуальні кордону, що визначають постійну відстань між об'єктами.

Стверджується, що таке поєднання семантичної сегментації і розрахунків глибини дозволяє створити деталізовану тривимірну модель в точній відповідності з фактичними параметрами оточення автомобіля.

Для навчання нейронної мережі використовувалося безліч відеозаписів дорожніх ситуацій, зроблених за допомогою стереокамери. В процесі тренувань система вчилася самостійно засвоювати правила побудови тривимірної картини на основі зображень з монокамери.

Нова система знайде застосування в передових платформах автопілотування. Фахівці Audi впевнені, що комплекс має величезний потенціал для інтерпретації дорожніх ситуацій.

Переглядів: 2260

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії