Паска горіхова



РецептиДругі страви (піца, пироги, тощо)
Четвер 24 Січ 2013

Паска горіхова

Паска - з єврейської мови означає "перехід" і символізує перехід через пустелю і звільнення від рабства. У загальнохристиянському ж плані “паска” - це перехід до вічного життя, це тіло Ісуса, яке він заповів своїм учням. Зазвичай пасок печуть багато, щоб вистачало усій родині на три дні свят, а також щоб можна було пригостити друзів і сусідів. Найкращу вибирають для освячення. Тримають її на столі цілий тиждень до Провідної неділі, "щоб хліб добре родив".

Необхідні продукти:

Опара: 600 г борошна в/г,

50 г дріжджів,

2 скл. молока;

Тісто: 500 г борошна в/г,

25 г дріжджів,

5 яєць,

200 г масла,

1 скл. цукру,

4 ст.л. різаних горіхів,

цедра 1 цитрини.

Борошно просіяти, дріжджі розвести в теплому молоці, масло нагріти, горіхи нарізати, цитрину обшпарити. 600 г борошна, 1 пачку дріжджів розвести у двох скл. молока, замісити розчину, накрити і поставити у тепле місце на 2 - 2,5 год. Яйця збити, додати сіль, решту борошна, дріжджів, цукор і вилити в розчин. Замісити тісто. Наприкінці додати тепле масло, порізані горіхи, цедру і ретельно вимісити, накрити і поставити на годину в тепле місце. Коли тісто підійде і збільшиться в об'ємі в 2,5 раза, поділити і викласти у форми, заповнюючи їх на 1/3. Залишити тісто ще на 50 - 60 хв., щоб підійшло. Змастити яйцем, посипати посіченими горіхами із цукром. Пекти в духовці при 190 - 200 градусах протягом 40 - 60 хв.

Секрет: паски змастити зверху сиропом (вода і цукор) і посипати кольоровою посипкою.

Переглядів: 1075

Схожі оголошення


Подати оголошення

Клікніть на , щоб відкрити нижчий рівень

  • Області
  • Категорії
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії