МЕХАНІЧНА СУШАРКА



Четвер 31 Бер 2011

МЕХАНІЧНА СУШАРКА

МЕХАНІЧНА СУШАРКА

Обладнання; 1) відцентрова сушарка; 2) відцентрова машина; 3) жмуток вати; 4) склянка з водою.

У внутрішню посудину відцентрової сушарки, закріпленої у відцентровій машині, кладуть жмуток мокрої вати. Після швидкого обертання приладу протягом 1—2 хв вату виймають і бачать, що вона майже суха: вода з вати перейшла в зовнішню посудину.

При коловому русі змоченої водою вати доцентровими силами, які примушують молекули води рухатись з ватою по колу, є сили зчеплення молекул води з ватою. При великій швидкості обертання ці сили надто малі, щоб надати частинкам води доцентрового прискорення, яке потрібне для обертання, а тому вони відриваються від вати і по дотичних до напряму обертання вилітають крізь сітку в зовнішню посудину.

Прилад у мініатюрі нагадує сушарку для білизни, що застосовується в механічних пральнях, або медогонку.

Фабричний прилад «відцентрова сушарка» — це скляна посудина з віссю для закріплення її в патроні відцентрової машини. Всередині її є циліндрична посудина з металевої сітки; дно і кришка її суцільні.

Саморобну відцентрову сушарку виготовляють у вигляді двох циліндричних посудин з жерсті; бічну поверхню внутрішньої посудини роблять із залізної сітки. Діаметр зовнішньої посудини— 150мм, висота — 100 мм, внутрішньої, відповідно, — 130 і 90 мм. Між дном внутрішньої і зовнішньої посудин є невеликий проміжок за рахунок підставок висотою 10 мм. Віссю приладу може бути вісь від круга Ньютона для змішування кольорів *. Готовий прилад фарбують.

* Круг Ньютона для змішування кольорів — це металевий кружок з віссю для обертання за допомогою відцентрової машини. На поверхні кружка закріплені сім паперових кольорових секторів — червоний, оранжевий, жовтий, зелений, голубий, синій І фіолетовий. При обертанні кружка його поверхня здається майже білого.

Переглядів: 2578

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії