ТНВЭД | УКТЗЕД 2011 | Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності 2011| Товарная номенклатура внешнеэкономической деятельности


Група 20

Продукти переробки овочів, плодів, горіхів
або інших частин рослин

Примітки:

1. Ця група не включає:

(а) овочі, плоди або горіхи, приготовлені або консервовані способами, зазначеними в групі 07, 08 або 11;

(b) готові харчові продукти з вмістом понад 20 мас.% сосисок, ковбаси, м’яса, м’ясних субпродуктів, крові, риби або ракоподібних, молюсків, інших водяних безхребетних чи будь-які суміші зазначених продуктів (група 16);

(c) хлiбобулочнi, борошняні кондитерськi вироби та інші продукти товарної позиції 1905; або

(d) гомогенiзованi складені харчові продукти товарної позиції 2104.

2. До товарних позицій 2007 і 2008 не включаються фруктові желе і пасти (мармелади), мигдаль у вигляді драже та аналогічні продукти у вигляді кондитерських виробів (товарна позиція 1704) і шоколадні кондитерські вироби (товарна позиція 1806).

3. До товарних позицій 2001, 2004 і 2005 включаються лише ті продукти групи 07 або товарних позицій 1105 чи 1106 (крім борошна, крупки, порошку з продуктів групи 08), що були приготовлені або консервовані іншими способами, ніж зазначені в примітці 1(а).

4. Томатний сік з вмістом 7 мас.% або більше сухої речовини включається до товарної позиції 2002.

5. У товарній позиції 2007 термін “одержані шляхом теплової обробки” означає продукти, одержані шляхом термічної обробки при атмосферному тиску або при зниженому тиску для підвищення в’язкості продукту в результаті зменшення вмісту води або іншим способом.

6. У товарній позиції 2009 термін “соки незброджені, без додання спирту” означає соки, у яких концентрація спирту не більш як 0,5 об.% (див. примітку 2 до групи 22).

Примітки до товарних підпозицій:

1. У товарній підпозиції 2005 10 термін “овочі гомогенізовані” означає готові продукти з овочів, що тонко подрібнені та розфасовані для реалізації в роздрібній торгівлі як дитячого або дієтичного харчування в упаковках масою нетто не більш як 250 г. При цьому не беруться до уваги різні інгредієнти, які в разі потреби додаються до готового продукту в невеликій кількості як приправа, консервант або з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості видимі оком шматочки овочів. Товарна підпозиція 2005 10 має першочергове значення в товарній позиції 2005.

2. У товарній підпозиції 2007 10 термін “гомогенізовані готові продукти” означає готові продукти з плодів, що тонко подрібнені та розфасовані для реалізації в роздрібній торгівлі як дитяче або дієтичне харчування, в упаковках масою нетто не більш як 250 г. При цьому не беруться до уваги різні інгредієнти, які в разі потреби додаються до готового продукту в невеликій кількості як приправа, консервант або з іншою метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості видимі оком шматочки плодів. Товарна підпозиція 2007 10 має першочергове значення в товарній позиції 2007.

3. У товарних підпозиціях 2009 12, 2009 21, 2009 31, 2009 41, 2009 61 і 2009 71 термін “число Брікса” означає безпосередньо зчитане з аерометра Брікса число аерометричних градусів або одержаний на рефрактометрі показник заломлення, виражений у відсотках вмісту цукрози при температурі 20 С або в перерахунку на 20 С, якщо показники зчитано при іншій температурі.

Додаткові примітки:

1. У товарній підпозиції 2001 овочі, плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані з доданням оцту чи оцтової кислоти, повинні мати вміст 0,5 мас.% або більше вільної леткої кислоти в перерахунку на оцтову кислоту. Крім того, у грибах товарної підкатегорії 2001 90 50 00 вміст солі повинен становити не більш як 2,5 мас.%.

2. (а) Вміст різних цукрів (вміст цукру), виражених як цукроза у продуктах цієї групи, відповідає цифровому показнику рефрактометра при температурі 20 С, помноженому на коефіцієнт:

0,93 для продуктів товарних підпозицій 2008 20 — 2008 80, 2008 92 і 2008 99; або

0,95 для продуктів інших товарних позицій.

(b) Показник “число Брікса”, зазначений в товарній позиції 2009, визначається за цифровим показником рефрактометра при температурі 20 С.

3. Продукти товарних підпозицій 2008 20 — 2008 80, 2008 92 і 2008 99 повинні розглядатись як такі, що мають добавки цукру, якщо “вміст цукру” у них перевищує відсоток за масою, зазначений нижче, залежно від виду плодів чи їстівних частин рослин:

ананаси, виноград — 13 %,

інші плоди, що включають суміші плодів та їстівні частини рослин —9 %.

4. У товарних підкатегоріях 2008 30 11 00 — 2008 30 39 00, 2008 40 11 00 — 2008 40 39 00, 2008 50 11 00 — 2008 50 59 00, 2008 60 11 00 — 2008 60 39 00, 2008 70 11 00 — 2008 70 59 00, 2008 80 11 00 — 2008 80 39 00, 2008 92 12 00 — 2008 92 38 00 і 2008 99 11 00 — 2008 99 40 00 зазначені нижче терміни мають такі значення:

фактична концентрація спирту за масою — кількість кілограмів чистого спирту в 100 кг продукту;

мас.% — концентрація спирту за масою.

5. (а) Вміст добавки цукру в продуктах товарної позиції 2009 відповідає “вмісту цукру”, зменшеному на зазначену нижче величину, залежно від виду соку:

лимонний або томатний соки — 3,

виноградний сік — 15,

інші фруктові та овочеві соки, включаючи суміші соків — 13.

(b) Фруктові соки з добавкою цукру, з числом Брікса не більш як 67 і з вмістом менш як 50 мас.% фруктових соків, одержаних з плодів у натуральному вигляді або шляхом розбавлення концентрованих соків, не зберігають властивостей фруктових соків, що класифікуються у товарній позиції 2009.

6. У товарних підкатегоріях 2009 69 51 00 і 2009 69 71 00 термін “концентрований виноградний сік (включаючи виноградне сусло)” означає виноградний сік (включаючи виноградне сусло), для якого цифровий показник рефрактометра при температурі 20 С становить не менш як 50,9 %.

7. У товарних категоріях та підкатегоріях 2001 90 91 00, 2006 00 35 00, 2006 00 91 00, 2007 10 91 00, 2007 99 93 00, 2008 19 11 00, 2008 19 91 00, 2008 92 12 00, 2008 92 16 00, 2008 92 32 00, 2008 92 36 00, 2008 92 51 00, 2008 92 72 00, 2008 92 76 00, 2008 92 92, 2008 92 94 00, 2008 92 97 00, 2008 99 24 00, 2008 99 31 00, 2008 99 36 00, 2008 99 38 00, 2009 80 34, 2009 80 36 00, 2009 80 73 00, 2009 80 85, 2009 80 88 00, 2009 80 97, 2009 90 92 00, 2009 90 95 00 і 2009 90 97 термін “тропічні плоди” означає плоди гуаяви, манго, мангостана, папаї, тамаринда, анакардії, личі, джекфрута або хлібного дерева, саподили, пасифлори, або страстоцвіту, карамболи та пітаї.

8. У товарних категоріях та підкатегоріях 2001 90 91 00, 2006 00 35 00, 2006 00 91 00, 2007 99 93 00, 2008 19 11 00, 2008 19 51 00, 2008 19 59 00, 2008 92 12 00, 2008 92 16 00, 2008 92 32 00, 2008 92 36 00, 2008 92 51 00, 2008 92 72 00, 2008 92 76 00, 2008 92 92, 2008 92 94 00 і 2008 92 97 00 термін “тропічні горіхи” означає кокосові горіхи, горіхи кеш’ю, бразильські горіхи, горіхи ареки (або бетель), горіхи коли і горіхи макадамії.



  • Документи
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії