Google теж проти антипіратських законопроектів



Четвер 19 Січ 2012

Google теж проти антипіратських законопроектів

Стартувала широкомасштабна акція проти прийняття антипіратських законопроектів Stop Online Piracy Act (SOPA) і Protect IP Act (PIPA).

Обидва проекти націлені на боротьбу з нелегальним контентом в Інтернеті. Відповідно до акту SOPA, наприклад, будь-яка веб-компанія зобов'язана на вимогу правовласника припинити надання послуг ресурсу, обвинуваченому у піратстві, і виключити будь-яку взаємодію з ним. Прихильники законопроектів заявляють, що це необхідно для збереження прибутку організацій, робочих місць та захисту інтелектуальної власності.

На знак протесту англомовний розділ Вікіпедії на добу припинив роботу. Спробуйте потрапити в будь-яку статтю - і ви побачите повідомлення наступного змісту: «За десятиліття з гаком ми витратили мільйони годин на створення самої великої енциклопедії в історії людства. Конгрес США зараз розглядає законопроекти, які можуть завдати непоправної шкоди вільному і відкритому Інтернету ».

Акцію підтримала веб-корпорація Google, що пропонує користувачам Мережі підписати петицію проти ухвалення SOPA і PIPA. Залишити свій голос можна на цій сторінці.

Протест висловлюють і інші інтернет-ресурси, зокрема Boing Boing, Ars Technica, Wordpress, Reddit ...

Сенатське голосування з питання прийняття SOPA почнеться 24 січня.

Підготовлено за матеріалами Google.

Переглядів: 1607

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії