У Firefox додали флеш- плеєр Shumway , написаний на HTML5



Четвер 03 Жов 2013
У Firefox додали фле

У Firefox додали флеш- плеєр Shumway , написаний на HTML5

Флеш-плеєр Shumway, написаний на HTML5, сьогодні додано в кодову базу Firefox. За допомогою Shumway можна відтворювати флеш-файли (у форматі SWF ) без Adobe Flash Player, див. демки. Для перегляду демок не потрібно навіть ставити розширення, Shumway завантажується як JS -файл.

Це дуже важлива новина з точки зору безпеки, тому що плагін Adobe Flash Player (поряд з Java) є одним з головних джерел вразливостей в браузері, і добре б від нього позбавитися.

Shumway - своєрідний експеримент, розробники хотіли перевірити, чи можливий ефективний рендеринг флеш-анімації виключно засобами HTML5, без використання нативного коду. Проект розвивався силами спільноти, а тепер отримав підтримку Mozilla.

Формат SWF (Shockwave Flash) - пропрієтарний формат для флеш-анімації, векторної графіки, відео і аудіо. Використовується в іграх, рекламі, мультфільмах, відео і т.д. Спочатку розроблений компанією FutureWave Software для створення мультиків, формат представили разом з програмою FutureSplash Animator в 1996 році. Потім FutureWave Software придбала компанія Macromedia, у свою чергу поглинена Adobe. Автори технології Flash відмовилися переходити в Adobe і звільнилися з Macromedia перед поглинанням.

Переглядів: 3146

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії