Для зв'язку 4G погодили стандарти



Понеділок 23 Січ 2012

Для зв'язку 4G погодили стандарти

18 січня в Женеві, на Асамблеї радіозв'язку, узгодили специфікації для технологій рухомого зв'язку наступного покоління. Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ) визначив, що технологіям «LTE-Advanced» і «WirelessMAN-Advanced» слід присвоїти офіційне позначення IMT-Advanced.

Франсуа Ранси, Директор Бюро радіозв'язку МСЕ, заявив: «IMT-Advanced можна порівняти з широкосмуговим з'єднанням по волоконно-оптичної лінії для вашого мобільного телефону, він буде працювати в 100 разів швидше, ніж сучасні смартфони 3G. Але справа не тільки у швидкості, але і в ефективності. IMT-Advanced буде набагато ефективніше використовувати радіочастотний спектр, дозволяючи передавати дані на вищих швидкостях при меншій ширині смуги. Це дозволить мережам рухомого зв'язку впоратися з різким збільшенням трафіку даних, очікуваним у найближчі роки ».

Нагадаємо, в листопаді минулого року МСЕ ратифікував стандарт 4G LTE. Тоді повідомлялося про плани союзу розробити детальні технічні рекомендації для стандарту. Близько 250 світових компаній-операторів оголосили про свій інтерес до LTE.

З розвитком стандарту LTE пікова швидкість з'єднання росла від 50 Мбіт / с у 2009 до 150 Мбіт / с в 2010 і навіть до 1000 Мбіт / с в 2014 році. На сьогодні середня швидкість «до абонента», за даними Ericsson, становить 10-100 Мбіт / с, а «від абонента» - 5-50 Мбіт / с. Ще однією важливою характеристикою є малий час між відправленням запиту й одержанням відповіді - менше 10 мс.

Система IMT-Advanced надає глобальну платформу МСЕ, на основі якої створюються наступні покоління послуг рухомого зв'язку (швидкий доступ до даних, уніфікована передача повідомлень і передача широкосмугового мультимедійної інформації).

Повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ»

Переглядів: 1648

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії