Томато-картопля : і вершки, і корінці



П'ятниця 04 Жов 2013
Томато-картопля

Томато-картопля : і вершки, і корінці

У Великобританії почався продаж рослин, на яких одночасно дозрівають плоди помідорів і картоплі.

Гібрид, що отримав назву TomTato, може дати врожай більш ніж 500 помідорів -чері та декількох картоплин, повідомляє британська газета The Independent.

У Великобританії можна замовити таку рослину поштою, його ціна - близько 15 фунтів стерлінгів. Як стверджують представники компанії Thompson & Morgan, яка виробляє і продає TomTato, гібрид не є продуктом генної інженерії: кожна рослина щеплено вручну.


Гібриди помідора і картоплі створювалися і раніше, проте тільки зараз їх виробництво налагоджено в промисловому масштабі. Стать Хенсорд, директор компанії з садівництва, пояснив, що ідея створити такий гібрид виникла у нього 15 років тому, коли він побачив в одному з городів картоплю, жартома посаджений під томатним кущем.


Як стверджують виробники, за смаковими якостями помідори, вирощені на «томато - картоплі», перевершують ті, що продаються в супермаркеті, а в кінці сезону дозрівають достатньо великі бульби картоплі.


Стебла картоплі та помідора мають близьку товщину, тому робити щеплення не просто, це операція, що вимагає високої кваліфікації .


Гібридне рослина можна вирощувати як у відкритому грунті, так і в приміщенні.

Переглядів: 2388

Схожі статті


Подати оголошення
  • Новини
  • Учбові посібники
  • Зворотній зв'язок
  • Партнери
  • Нові оголошення
  • Нові компанії