Напої [11]НПП 2014 | НОМЕНКЛАТУРА ПРОДУКЦІЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2014
Результати пошуку
- Напої [11]
- Напої алкогольні дистильовані [11.01]
- Напої алкогольні дистильовані [11.01.10]
- Спирти дистильовані з вина виноградного чи вичавок винограду [11.01.10.20]
- Коньяк, бренді [11.01.10.20.10]
- Коньяк, бренді [11.01.10.20.10.А]
- Коньяк [11.01.10.20.11]
- Коньяк [11.01.10.20.11.А]
- Спирти коньячні [11.01.10.20.30]
- Спирти коньячні [11.01.10.20.30.А]
- Спирти дистильовані з вина виноградного чи вичавок винограду [11.01.10.20.А]
- Віскі [11.01.10.30]
- Віскі [11.01.10.30.А]
- Ром та інші спирти, отримані дистилюванням зброджених продуктів тростини цукрової [11.01.10.40]
- Ром та інші спирти, отримані дистилюванням зброджених продуктів тростини цукрової [11.01.10.40.А]
- Джин та ялівцева настоянка [11.01.10.50]
- Джин та ялівцева настоянка [11.01.10.50.А]
- Горілка з вмістом спирту не більше 45,4 % [11.01.10.63]
- Горілка з вмістом спирту не більше 45,4 % [11.01.10.63.А]
- Спирти дистильовані із фруктів (крім лікерів, джину, ялівцевої настоянки, вина виноградного або з вичавок винограду) [11.01.10.65]
- Спирти дистильовані із фруктів (крім лікерів, джину, ялівцевої настоянки, вина виноградного або з вичавок винограду) [11.01.10.65.А]
- Спирт етиловий неденатурованип з вмістом спирту не більше 80 об. % [11.01.10.70]
- Спирт етиловий неденатурованип з вмістом спирту не більше 80 об. % [11.01.10.70.А]
- Лікери та інші спиртні напої (крім спиртів дистильованих з вина виноградного, вичавок винограду або фруктів, віскі, рому, тафії, джину, ялівцевої настоянки, спиртів дистильованих із фруктів) [11.01.10.80]
- Слабоалкогольні напої міцністю від 1,2% до 8,5% [11.01.10.80.10]
- Слабоалкогольні напої міцністю від 1,2% до 8,5% [11.01.10.80.10.А]
- Лікери та інші спиртні напої (крім спиртів дистильованих з вина виноградного, вичавок винограду або фруктів, віскі, рому, тафії, джину, ялівцевої настоянки, спиртів дистильованих із фруктів) [11.01.10.80А]
- Роботи, як частина виробництва напоїв алкогольних дистильованих, виконані підрядником [11.01.99]
- Вина виноградні [11.02]
- Вина ігристі зі свіжого винограду [11.02.11]
- "Вино ""Шампанське""" [11.02.11.30]
- "Вино ігристе із свіжого винограду (крім вина ""Шампанське"")" [11.02.11.90]
- "Вино ігристе ""Шампанське України""" [11.02.11.90.10]
- Вина зі свіжого винограду, крім вин ігристих, сусло виноградне [11.02.12]
- Вино біле із захищеним позначенням походження [11.02.12.11]
- Вино та виноградне сусло, бродіння якого зупинене шляхом додання спирту, газоване з тиском вуглекислого газу в розчині не менше 1, але менше 3 бар при температурі 20°С (крім ігристого вина) [11.02.12.15]
- Вино газоване з тиском вуглекислого газу в розчині не менше 1, але менше 3 бар при температурі 20°С (крім ігристого вина) [11.02.12.15.10]
- Вино та виноградне сусло, бродіння якого зупинене шляхом додання спирту, із захищеним позначенням походження, з фактичною концентрацією спирту не більше 15% (крім білого вина та ігристого вина) [11.02.12.17]
- Вино із захищеним позначенням походження, з фактичною концентрацією спирту не більше 15% (крім білого вина та ігристого вина) [11.02.12.17.10]
- Вино та виноградне сусло, бродіння якого зупинене шляхом додання спирту, з фактичною концентрацією спирту не більше 15% (крім газованого, ігристого та вина із захищеним позначенням походження) [11.02.12.20]
- Вино, з фактичною концентрацією спирту не більше 15% (крім газованого, ігристого, та вина із захищеним позначенням походження) [11.02.12.20.10]
- Вино з концентрацією спирту більше 15% (Портвейн, Мадера, Херес та інші) [11.02.12.31]
- Виноградне сусло (крім виноградного сусла, бродіння якого зупинене шляхом додавання спирту) [11.02.12.50]
- Осад винний, камінь винний [11.02.20]
- Роботи, як частина виробництва вин виноградних, виконані підрядником [11.02.99]
- Сидр і вина плодово-ягідні інші [11.03]
- Напої ферментовані інші (сидр яблучний, сидр грушевий (пері), медовуха), напої змішані, що містять алкоголь [11.03.10]
- Напої ферментовані та їх суміші, уключаючи, з напоями безалкогольними (сидр яблучний, сидр грушевий, напій медовий, крім солодового пива, виноградного вина ароматизованого рослинними та ароматичними речовинами) [11.03.10.00]
- Роботи, як частина виробництва сидру та вин плодово-ягідних інших, виконані підрядником [11.03.99]
- Напої недистильовані інші, отримані зброджуванням [11.04]
- Вермут та вина ароматизовані інші зі свіжого винограду [11.04.10]
- Вермут та вина ароматизовані рослинними та ароматичними речовинами інші, зі свіжого винограду [11.04.10.00]
- Роботи, як частина виробництва напоїв недистильованих інших, отриманих зброджуванням, виконані підрядником [11.04.99]
- Пиво [11.05]
- Пиво, крім відходів пивоваріння [11.05.10]
- Пиво солодове (крім пива безалкогольного і пива з вмістом алкоголю не більше 0,5%) [11.05.10.00]
- Пиво безалкогольне і пиво з вмістом алкоголю не більше 0,5% [11.05.10.10]
- Відходи пивоваріння або дистиляції [11.05.20]
- Відходи і залишки пивоваріння та дистиляції спирту [11.05.20.00]
- Роботи, як частина виробництва пива, виконані підрядником [11.05.99]
- Солод [11.06]
- Солод [11.06.10]
- Солод несмажений [11.06.10.30]
- Солод смажений (крім продуктів, підданих подальшій обробці, смаженого солоду, що використовується як замінник кави) [11.06.10.50]
- Роботи, як частина виробництва солоду, виконані підрядником [11.06.99]
- Напої безалкогольні, води мінеральні та води інші, розлиті у пляшки [11.07]
- Води мінеральні природні та штучні, води природні інші, газовані, непідсолоджені та неароматизовані, лід і сніг [11.07.11]
- Води мінеральні та газовані, непідсолоджені [11.07.11.30]
- Води натуральні мінеральні не газовані [11.07.11.30.10]
- Води натуральні мінеральні газовані [11.07.11.30.20]
- Води газовані інші [11.07.11.30.30]
- Води непідсолоджені й неароматизовані, лід та сніг (крім мінеральних та газованих вод) [11.07.11.50]
- Напої безалкогольні інші [11.07.19]
- Води з доданням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших, тобто напої безалкогольні типу лимонаду, оранжаду (уключаючи мінеральні й газовані) [11.07.19.30]
- Напої безалкогольні, які не містять молочного жиру (крім підсолоджених або не підсолоджених мінеральних, газованих або ароматизованих вод) [11.07.19.50]
- Квас [11.07.19.50.10]
- Напої безалкогольні, які містять молочний жир [11.07.19.70]
- Роботи, як частина виробництва вод мінеральних і напоїв безалкогольних, виконані підрядником [11.07.99]
Напої [11]НПП 2014 | НОМЕНКЛАТУРА ПРОДУКЦІЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2014
Опис
Номенклатура продукції промисловості (далі – Номенклатура, НПП) розроблена в рамках переходу на міжнародні статистичні стандарти у сфері статистики виробництва і охоплює секції В, С, D національного класифікатора ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" (КВЕД-2010)1.
Номенклатура призначена для використання як єдина інформаційна мова при зборі, обробці, поширенні статистичної інформації щодо продукції та для її міжнародного співставлення і по своїй суті є статистичною. Номенклатура може бути корисною для здійснення економіко-статистичного аналізу виробництва, реалізації та використання продукції на макроекономічному, регіональному і галузевому рівнях, а також для структурування інформації за видами виробленої продукції з метою проведення маркетингових обстежень і здійснення постачально- збутових операцій.
При розробці Номенклатури було використано СКП2 – Статистична класифікація продукції, яка у свою чергу є аналогом СРА 2008 (Статистична класифікація продукції за видами економічної діяльності ЄЕС). Базовою основою Номенклатури є PRODСOM3 – Перелік продукції для європейської статистики виробництва. Відповідно Номенклатура містить угруповання продукції, необхідні для проведення спостережень з метою отримання статистичних даних щодо обсягу виробництва кожного виду продукції за переліком PRODСOM у рамках добувної та переробної промисловості.
Об’єктом класифікації у Номенклатурі є продукція, створена в результаті процесу промислового виробництва у видах економічної діяльності, що відносяться до секцій В, С, D КВЕД-2010. Продукція – це загальний термін, який використовується як для позначення товарів, так і послуг. Відповідно до міжнародних стандартів під терміном "продукція" (Постанова Ради ЄЕС від 29.10.1993 № 3696/93) мають на увазі товари, що підлягають транспортуванню, товари, які не підлягають транспортуванню, і послуги. У спостереженнях на основі PRODCOM застосовуються власні правила, що не відповідають наведеній у СКП інтерпретації (послуги, що виконуються за винагороду або на умовах контракту тощо).
У Номенклатурі вироблена продукція згрупована в блоки за 3-ма секціями (літери латинської абетки), які поділяються на розділи (двозначні цифрові значення) і відповідні класи (чотиризначні цифрові значення), що відповідають секціям, розділам і класам європейських і національних класифікацій продукції. Ці літери та дво- і чотиризначні цифрові позначення не використовуються безпосередньо для ідентифікації продукції, а введені лише для зручності користувача.
Продукція, що класифікується в Номенклатурі, має три рівні класифікації: підкатегорія, тип, підтип. Кодування продукції здійснюється, починаючи з рівня підкатегорій СКП. Кожну позицію PRODСOM позначено восьмизначним кодом, де останні дві цифри відповідають класифікації продукції в межах підкатегорії СКП. Наступні два знаки (підтип) використовуються для подальшої класифікації продукції для національних потреб. Номенклатура на 8-ми та (або) 10-ти значних кодах продукції в основному гармонізована з СN4 (Комбінована номенклатура).
Таким чином, НПП базується на переліку PRODCOM, рубрики якого походять від СN, кодові позначення – деталізовані коди CPA, а зв’язок із CPA підкреслює зв’язок із NACE. У відповідності з цим принципом продукція класифікується за тим видом діяльності (у рамках одного класу КВЕД (NACE)), який є характерним для виробництва цього виду продукції.
Загальна структура цифрових кодів для утворення класифікаційних угруповань у Номенклатурі має такий вигляд:
Код | Угруповання | Характеристика |
---|---|---|
ХХ.ХХ.ХХ ХХ.ХХ.ХХ.Y |
- підкатегорія | код підкатегорії СКП (CPA) |
ХХ.ХХ.ХХ.ХХ ХХ.ХХ.ХХ.ХХ.Y |
- тип | код PRODCOM |
ХХ.ХХ.ХХ.ХХ.ХХ ХХ.ХХ.ХХ.ХХ.ХХ.Y |
- підтип | код національного рівня |
де: Х – цифрове значення, Y – літери латинської абетки: літери "А", "В" застосовуються у кодовому позначенні продукції у разі використання додаткових одиниць вимірювання, які прийнятні для обліку в статистичних спостереженнях на національному рівні, але відмінні від одиниці вимірювання в PRODCOM; літера "V" – при виокремленні продукції, призначеної не для цивільного використання.
Структурно Номенклатура складається з коду та назви продукції, одиниці вимірювання, періодичності подання даних.
Графа "періодичність" містить позначки "м" – місячна і "р" – річна, які вказують на періодичність отримання даних відповідно в місячних і річних звітах державних статистичних спостережень зі статистики промисловості. За позиціями з позначкою "р (Σ)" дані отримуються безпосередньо в органах державної статистики шляхом розрахунків (додавання). Періодичність може змінюватися, про що повідомляють органи державної статистики.
Підставою для внесення змін до Номенклатури є відповідні зміни в міжнародній статистичній класифікації СРА та PRODСOM. Номенклатура, як правило, оновлюється щорічно, що зумовлено як національними потребами, так і щорічним оновленням PRODСOM (із лагом у рік).
Ведення НПП здійснює уповноважений самостійний структурний підрозділ Держстату.
- Довідники
- КОАТУУ / КАТОТТГ 2021
- КАТОТТГ 2021
- КВЕД - 2005
- КВЕД - 2010
- Класифікатор системи позначень одиниць вимірювання та обліку
- КЛАСИФІКАЦІЯ ВИДІВ ВАНТАЖІВ 2014 України
- НСПГ 2014
- НПРА 2014
- КЗЕП 2012
- Банки України
- ДКУД ДК 010-98
- КІСЕ
- КОПФГ
- Телефонні коди міст України
- Міжнародні телефонні коди
- Поштові індекси
- ТНВЭД / УКТЗЕД 2011
- Класифікатор будівель та споруд
- НОМЕНКЛАТУРА ПРОДУКЦІЇ ПРОМИСЛОВОСТІ 2014
- Номенклатура продукції будівництва
- Класифікатор відходів
- Класифікація послуг, пов'язаних з відходами
- Класифікатор професій
- Класифікатор продукції і послуг
- Міжнародні штрихові коди
- International barcodes
- Умовні позначення областей України на номерних знаках автомобілів
- Лабораторна діагностика
- Партнери
- Нові оголошення
- 22.05.2025 02:50
Реставрація ванн - 22.05.2025 02:49
Відновлення ванн - 18.05.2025 01:58
LvivCardan - сервiс з ремонту карданiв - 17.05.2025 09:48
DIY CEILING - 15.05.2025 09:08
Маркетингові послуги для бізнесу
- Нові компанії